Manifestació 25 d'octubre

LA SOCIETAT ATENEU MUSICAL, PER UNES INSTAL·LACIONS DIGNES

 

 

La Societat Ateneu Musical de la Vila Joiosa, l’entitat cultural més antiga del municipi, necessita urgentment unes instal•lacions dignes on desenvolupar la intensa tasca cultural i pedagògica que realitza. 

Després d’anys d’exposar el problema a les autoritats municipals, tant a les actuals com a les de l’anterior legislatura i no trobar cap proposta de solució ni a llarg ni a curt termini... Després d’esgotar totes les vies de diàleg possibles, ens hem reunit primer amb l’equip de Govern municipal i després amb totes les forces polítiques (11 de juliol de 2018) amb representació municipal... No ens queda cap altra solució que eixir al carrer i fer públiques les nostres reivindicacions.

Actualment la Societat Ateneu Musical de la Vila Joiosa està formada per una Escola de Música de 250 alumnes i un claustre de 18 professors; una banda simfònica de 100 músics; una banda juvenil de 40 músics, una orquestra de pols i plectre de 15 músics; una orquestra de corda de 30 músics. Ofereix anualment 15 concerts en la Vila Joiosa entre totes les seccions i amenitza 10 actes oficials de carrer. A més a més, col•labora desinteressadament amb diverses entitats vileres com l’Associació 8 de maig, Càritas, Grup de debat Equinocci, aniversaris de centres públics d’ensenyament, Residència d’ancians...

A més a més la Societat Ateneu Musical és l’entitat cultural més guardonada. Compta amb la Medalla d’Or de la Ciutat concedida per l’Ajuntament de la Vila Joiosa per acord unànime del ple municipal del 20 de gener de 2005, en ocasió del 75 aniversari de la Societat. Ha estat declarada, junt a la resta de societats musicals valencianes, Bé d’Interés Cultural Immaterial (BIC) pel Ple del Consell de la Generalitat Valenciana en la sessió del 25 de maig del 2018. La declaració de BIC suposa el major reconeixement i el major grau de protecció que es pot donar cap a un fet cultural que es produïsca en el seu territori.

A pesar de tot això, ja fa anys que venim suportant els patiments de no disposar d’unes instal•lacions dignes com tenen la resta de societats musicals. 

Per tot això, convoquem tots els veïns de la Vila Joiosa a una manifestació per reclamar públicament unes instal·lacions dignes que asseguren el futur de la Societat Ateneu Musical.

MANIFESTACIÓ 25 D’OCTUBRE DE 2018

Eixida des de la Barbera dels Aragonés – 19:30 hores – La Vila Joiosa

 

 Comunicat manifestació 


 

Joomla templates by a4joomla